
۱۲ مسیر فوقالعاده برای سفر جادهای در ایران
مسافرت جادهای به مسافرتی گفته میشود که در جاده صورت گیرد. مسافرتهای جادهای معمولاً شامل طی مسافتهای طولانی با خودرو هستند اما حتی اگر با اتوبوس یا به همراه تور راهی یک مسافرت داخلی یا خارجی شده باشید باید خودتان را برای ساعت ها جاده گردی آماده کنید.
گذشته از اینکه جوانان امروزی تا چه اندازه از جاده گردی لذت می برند بد نیست بدانید که برخی از جاده ها می توانند افراد مسن تر و کسانی که علاقه چندانی به جاده گردی را ندارند هم شگفت زده کنند.
هرچند اغلب جاده های ایران بدون هیچ گونه چشم اندازی از طبیعت زیبا طراحی شده اند اما برخی دیگر نمایی از بهشت را دارند یا به علت پیچ های بسیار زیاد و خطرناک می توانند تجربه یک جاده گردی هیجان انگیز را به شما هدیه دهند.
این جاده ها برخی بسیار خطرناک و هیجان انگیز بوده، برخی به علت امتداد طولانی قابل سواری با سرعت بالا هست و برخی دیگر نیز فضایی آرام و با آرامش طبیعت را برای شما فراهم میکنند که تصاویر و موقعیت جغرافیایی تمام آن ها را روی نقشه نیز برای شما آماده کردهایم.
برخی دیگر از جاده ها هم چندین ویژگی جذاب را در کنار یکدیگر داشته و به همین علت شهرت بیشتری در میان جاده های ایران دارند. با ما همراه باشید تا جذاب ترین جاده های ایران برای جاده گردی را به شما معرفی کنیم.
فهرست مطالب
۱- جاده کلاردشت عباس آباد
- استان مازندران

اگر اهل تفریح و مسافرت باشید غیر ممکن است که نام جاده رویایی عباس آباد به سمت کلاردشت را نشنیده باشید. این جاده به طول ۳۰ کیلومتر از میان جنگل های هیرکانی در غرب مازندران می گذرد و دسترسی به آن از طریق جاده چالوس و مرزن آباد و در سمت دیگر از شهر عباس آباد امکانپذیر است.
جاده عباس آباد با پیچ و خم های بسیار زیادی که ناشی از کوهستانی بودن منطقه است ارتفاع گرفته و سپس به دنبال پایین آمدن از نقاط کوهستانی ارتفاع خود را از دست می دهد.
برای رفتن به این مکان راه عباس را در پیش بگیرید و مطمئن باشید جاده جنگلی این مسیر، آنقدر زیبا است که حتما روزی دوباره به اینجا بیایید. البته همانطور حواستان به زیباییها که هست، در مسیر ازگیل، ولیک، انار، عشقه، تمشک، آلوچه (گوجه وحشی) را هم از دست ندهید.
ارتفاعات مازیچال، دریاچه عباس آباد و پارک ملی خشکه داران سایر دیدنیهایی هستند که در نزدیکی یکی شهرهای مبدا و مقصد در دسترس شما قرار میگیرند.البته، در نظر داشته باشید که این جاده نیز به هنگام بارش برف و باران، خطرات خود را دارد و اگر در فصل سرد مهمانش شوید؛ باید حتما لوازم ایمنی لازم را به همراه داشته باشید.
زیباترین مناظر جاده عباس آباد به کلاردشت درههای سرسبز، درخشش خورشید از میان درختان بلند و کلبههای زیبای ییلاقی در طول مسیر هستند. به شما پیشنهاد میکنیم در این جاده شیشههای ماشین را پایین بیاورید و به موسیقی زیبای طبیعت گوش کنید. تماشای طبیعت شگفت انگیز همراه با صدای پرندگان، میتواند از زیباترین خاطرات شما در سفر به غرب مازندران باشد.
این جاده با وجود قرار گرفتن در منطقهای پرتردد و پرمسافر، همچنان بکر مانده است و گرچه زیباییهای فراوان دارد، ممکن است تردد در آن برای مسافران مشکلاتی نیز ایجاد کند. اگر قصد عبور از این جاده را دارید بهتر است بدانید که در این مسیر تلفن همراه آنتن ندارد و در طول این جاده کوهستانی تنها کافههای بین راهی دیده میشوند و هیچ مرکز خدماتی دیگری وجود ندارد؛ بنابراین پیش از تردد به این جاده از سالم بودن وسیله نقلیه خود مطمئن شوید. در صورت بروز هرگونه مشکل میتوانید با تلفن همراه خود حتی بدون سیم کارت، شماره ۱۱۲ را بگیرید و موقعیت خود را به مرکز امداد اطلاع دهید.
جاده جنگلی عباس آباد-کلاردشت با وجود زیباییهای بیشمار و استقبال گردشگران، امکانات خدماتی و رفاهی چندانی ندارد پس حتما لوازم لازم برای طبخ غذا و پوشش مناسب نیز به همراه داشته باشید. (مشاهده روی نقشه)
۲-جاده اردبیل به سمت آستارا (گردنه حیران)
- استانهای گیلان و اردبیل

آستارا یکی از سرسبزترین نقاط ایران است و استان اردبیل هم به علت قرارگرفتن در مجاورت بخش های شمالی، یکی از بهترین نقاط کشور در شمال غرب می باشد. گردنه حیران نام منطقه معروفی است که در میان این جاده بهشتی قرار گرفته و به یکی از زیباترین نقاط ایران زمین مبدل شده است.
فصل بهار و پاییز بهترین زمان برای بازدید از این جاده زیبا به طول ۸۰ کیلومتر است. در فصل بهار می توانید نمایی واقعی از بهشت برین را در این مناطق ببینید اما در فصل پاییز، رومانتیک ترین نقطه ایران را در این مسیر مشاهده خواهید کرد.
این منطقه در مرز بین استانهای گیلان و اردبیل قرار دارد که هر دو از سرسبزترین استانهای شمالی ایران هستند. دلیل شهرت این جاده بهدلیل قرار گرفتن گردنه حیران در طول آن است که از زیباترین گردنههای میان جادهای در ایران به شمار میرود.
در طول مسیر جاده اردبیل-آستارا میتوانید از تماشای مراتع سرسبز و زیبا لذت ببرید. بهترین زمان برای سفر به این منطقه از اواخر اردیبهشت ماه آغاز میشود و تا اواخر تابستان ادامه دارد. اگر به مسافرت در روزهای سرد سال علاقه دارید، این مسیر در پاییز نیز زیباییهای وصف ناپذیری دارد؛ اما در زمستان بهخصوص در مواقع پربارش با وجود زیبایی بسیار، تردد در این جاده میسر نیست یا تنها با استفاده از زنجیر چرخ ممکن میشود.
در کنار بازدید از گردنه حیران میتوانید در مسیر جاده اردبیل-آستارا برای دیدن جنگل فندقلو نیز برنامهریزی کنید. این جنگل زیبا در مسیر فرعی جاده دودران-فندقلو قرار گرفته است. ابتدای جاده جنگل فندقلو در فاصله ۲۷ کیلومتری شهر اردبیل قرار دارد و جنگل فندقلو در میان این مسیر قرار دارد. ادامه جاده دودران-فندقلو به گردنه حیران میرسد. تله کابین حیران نیز در همین جاده قرار دارد.
یکی از مناطقی که در مسیر این جاده بسیار معروف و برجسته است پارک ملی هیرکان می باشد که وسعت زیادی دارد و در نزدیکی شهر زیبای آستارا واقع شده است . این منطقه حفاظت شده بخشی از جنگلهای هیرکانی جمهوری آذربایجان است که در مسافت به طول ۲۰ کیلومتر قبل از شهر آستارا در خط مرزی با ایران قرار گرفته است.
پارک ملی هیرکان از ۳۰ کیلومتر مانده به آستارا در سمت غرب جاده آغاز میشود و تا ۱۰ کیلومتری این شهر ادامه دارد و گستردگی آن در کشور آذربایجان امتداد دارد. جاده اردبیل به آستارا یکی از زیباترین مسیرهای جادهای در ایران است و در طول مسیر آن میتوانید از تماشای طبیعت زیبا لذت ببرید. (مشاهده روی نقشه)
همچنین بخوانید: بهترین سرویس ماهیتابه مناسب سفر
۳-جاده اسالم به سمت خلخال

یک جاده رویایی دیگر که از استان گیلان شروع شده و بخش های سرسبزی از استان اردبیل منتهی می شود. این جاده یکی از سرسبزترین و پر بارشترین مسیرهای شمال کشورمان است و بهدلیل قرار گرفتن در ارتفاع، آب و هوای سردسیر دارد. حتی در روزهای گرم تابستان نیز این مسیر از آب و هوایی خنک برخوردار است، پس برای تردد در این جاده بهتر است لباس اضافی همراه داشته باشید.
در بخش های آغازین این جاده می توانید شاهد انبوه درختان جنگلی باشید به نحوه که حتی نور آفتاب هم از لابلای شاخ و برگ درختان قابل رویت است، اما در بخش های دیگر می توانید دشت های باز و سرسبزی را مشاهده کنید که یک زندگی ییلاقی و پر از موهبت را به نمایش می گذارند.
برجستهترین جاذبه این جاده، گردنه الماس است که در ۶۰ کیلومتری اسالم قرار دارد. در این منطقه کلبههای چوبی برای اقامت وجود دارند و اقامت در آنها میتواند بسیار خاطرهانگیز باشد. از دیگر دیدنیهای اطراف آن میتوان به «روستای ییلاقی ناو»، «ییلاق دشته»، «دریاچه نئور» و «آبشار نره گر» اشاره کرد.
در این جاده مسیرهای مختلف کوهنوردی و جنگلنوردی نیز برای علاقهمندان وجود دارد، پس برای گذشتن از این جاده زیبا عجله نکنید و حتما زمان کافی برای گشت و گذار در طبیعت بکر این منطقه اختصاص دهید.
بهترین زمان سفر به جاده اسالم-خلخال فصلهای بهار و تابستان هستند. اردیبهشت ماه دشتهای این جاده مملو از گلهای شقایق میشوند و درختان پر از سرسبزی و شکوفه هستند. (مشاهده روی نقشه)
۴-جاده شاهرود به سمت گرگان
- استانهای سمنان و گلستان

این جاده با طولی به میزان ۱۳۰ کیلومتر یکی از محبوب ترین جاده های ایران در بخش های شمال شرق است. در این مسیر شما از جنگل های توسکستان و منطقه حفاظت شده جهان نما عبور خواهید کرد.
جنگل توسکستان در فصل پاییز به یکی از رویایی ترین مناطق ایران مبدل می شود. درختان سبز، زرد، نارنجی و قرمز در هم تنیده و منظره فوق العاده ای را ایجاد می کند که می توان آن را با جاده آستارا به سمت اردبیل مقایسه کرد.
اطراف این جنگل چشمهها و آبشارهای متعددی وجود دارند که با قدم زدن در جنگل میتوانید از تماشای آنها لذت ببرید. روستاهایی که در مسیر این جاده قرار دارند نیز از بهترین ییلاقها در شمال شرقی ایران هستند و طرفداران بسیاری دارند. از دیگر جاذبههای طبیعی اطراف این جاده میتوان به چشمه هفت رنگ بسطام، قله شاهوار، پارک جنگلی النگدره، پارک جنگلی قرق و روستای زیارت اشاره کرد. (مشاهده روی نقشه)
۵- جاده چالوس
- استانهای البرز و مازندران

جاده چالوس یکی از زیباترین جاده های کشور در مسیر استان البرز به سمت مازندران است که متاسفانه در سالیان اخیر به شدت تحت تاثیر تردد بالا قرار گرفته و بسیاری از زیبایی های آن در پس پرده خستگی مسافران پنهان شده است.
این جاده همچنین یکی از طولانی ترین جاده های جذاب در کشور می باشد که امکانات رفاهی بسیاری در مسیر آن قرار گرفته و می توان گفت تا حدی از بکر بودن خارج شده است، اما اگر به دل جاده های فرعی بزنید می توانید شاهد جاذبه های بسیار زیادی باشید که شما را شگفت زده می کنند.
از دیگر دیدنیهای اطراف جاده چالوس میتوان «آبشار چهارصد تنور»، «چشمه وله»، «قلعه صلصال»، «آبشار هفت چشمه» و «کاخ شهرستانک» را نام برد. برای بازدید از زیباییهای جاده چالوس باید بارها به این جاده زیبا سفر کرد؛ البته در طول سالهای اخیر این محور از شلوغترین مسیرهای جادهای کشور بوده است. مسیر ورودی این جاده در استان البرز، شمال شهر کرج و منطقه عظیمیه قرار دارد و از استان مازندران نیز میتوانید از شهرهای چالوس و مرزن آباد به جاده چالوس بروید. (مشاهده روی نقشه)
۶-جاده جنگلی تنکابن به سمت دوهزار
- استان مازندران

تنکابن در استان مازندارن قرار دارد و جنگل های دوهزار هم یکی از جنگل های زیبای شمال کشور است که شگفتی های بی پایانی دارد. این جنگل منطقه ای بکر در استان مازندران است و با یک چشم انداز زیبا از دریای خزر و رودخانه ای که در سراسر مسیر شما را همراهی می کند می تواند متفاوت ترین جاده ممکن برای جاده گردی باشد. مسیرهای زیادی هم برای جنگل نوردی در جنگل های دو هزار وجود دارد که برای پیاده روی بی نظیر هستند.
بهترین زمان برای رفتن به جاده جنگل دوهزار از اواخر تابستان تا اواخر پاییز است. در فصل بهار نیز این جنگل زیباییهای وصفناپذیری دارد. در زمستان گرچه هوا سرد و پر بارش است؛ اما خبری از برف نیست. بارش برف در این منطقه متداول نیست و بارشها بهصورت باران و در زمستان سیلآسا هستند.
از مهمترین ییلاقهای اطراف جاده جنگل دو هزار میتوان به «عسل محله» و «آغوزحال» اشاره کرد و کوههای پرطرفدار میان کوهنوردان در این جنگل، کوههای گرد کوه، سیالان و سیاه کل هستند. دسترسی به دشت دریاسر نیز از این جنگل با پیاده روی طولانی میسر است که البته به برنامهریزی مناسب، ابزار و وسایل لازم و راهنمای کاربلد نیاز دارد. جنگل دوهزار از زیباترین و بکرترین مناطق شمالی ایران به شمار میرود و دسترسی به جاده جنگل دوهزار از شهر خرم آباد در جنوب شهسوار امکانپذیر است. تابلوهای راهنما در این منطقه راهنماهای مناسبی برای ورود به جاده جنگل دوهزار هستند. (مشاهده روی نقشه)
۷-جاده سراوان به سمت فومن
- استان گیلان

این جاده زیبا در استان گیلان قرار دارد. هرچند جاده سراوان همانند جاده های فوق پوشیده از درختان انبوه و متراکم نیست اما آرامش عجیبی در سراسر مسیر نهفته است که قطعا شما را مبهوت خواهد کرد.
در این مسیر می توانید شاهد دشت های سرسبز و گسترده، دریاچه های جنگلی، رودخانه ها، جنگل ها و حتی موزه میراث روستایی استان گیلان باشید.
این جاده ۴۵ کیلومتر طول دارد و مسیر دسترسی به شهر رشت را هم راحت نموده است. بهتر است در فصل بهار راهی این منطقه شوید تا دشت های سرسبز و طراوت بی نظیر آن ها را از دست ندهید.
بهترین زمان برای سفر به جاده سراوان-فومن و بازدید از جاذبههای آن در بهار و اوایل تابستان است. آب دریاچه سراوان در این زمان با پوششی سبز رنگ از خزههای طبیعی پر میشود و مناظری زیبا به وجود میآورد. این دریاچه در قسمت ورودی پارک جنگلی سراوان قرار دارد.
«دریاچه سقالکسار» نیز از دیگر جاذبههای این مسیر است که بهخصوص در فصل بهار مکانی بسیار زیبا برای تفرج در این جاده به شمار میرود. در کنار بهره بردن از جاذبههای طبیعی در این مسیر میتوانید از زمینهای سرسبز اطراف، پوشش گیاهی و درختان انبوه در این جاده نیز لذت ببرید. برای ورود به جاده سراوان- فومن باید پس از سراوان و پیش از ورود به شهر رشت، در اتوبان قزوین-رشت از طریق خروجی جاده فومن، مسیر سمت چپ بهسمت غرب را در پیش بگیرید. (مشاهده روی نقشه)
۸-جاده سیاهکل به سمت دیلمان
- استان گیلان

تا چشم کار می کند فقط سرسبزی و طراوت است و تنها یک روانشناس خبره می تواند تشریح کند تا چه اندازه رنگ سبز می تواند باعث آرامش روح و ذهن در انسان شود. در اردیبهشت ماه راهی این منطقه شوید تا یک بوم نقاشی از رنگ سبز با طیف های مختلف را ببینید.
فصل تابستان ممکن است با گرمای آزار دهنده هوا مواجه شوید، اما باز هم در ارتفاعات آب و هوای خنک و مطبوعی جریان دارد. اگر به میان جنگل ها بروید می توانید رویش گل های زرد و سرخ در دل دشت های سرسبز را هم مشاهده کنید. همانند بسیاری دیگر از جاده های استان گیلان می توانید شاهد آبشارها، دریاچه ها و جاذبه های بسیار زیادی در دل این جنگل ها باشید.
در ابتدای مسیر جاده سیاهکل-دیلمان، «آبشار لونک» قرار دارد که اطراف آن فضایی مناسب برای اتراق دیده میشود. برای بازدید از این آبشار باید از مسیر فرعی جاده بالا بروید. آبشار دوقلوی لونک ۶ متر ارتفاع دارد و دسترسی به آن راحت است. این مسیر چشماندازی زیبا از منطقه دیلمان دارد. از دیگر دیدنیهای این جاده میتوان به «کاروانسرای تی تی» و «جنگل لاریخانی» اشاره کرد. پارک جنگلی سیاهکل، استخر پاشوران و قلعه کوتول نیز در نزدیکی این مسیر قرار گرفتهاند.
اگر از علاقهمندان جنگلنوردی باشید میتوانید با پیاده روی طولانی در جنگل لاریخانی به چشمه آب معدنی آن برسید و با ادامه دادن مسیر نیز به دشت و ییلاق بالای جنگل خواهید رسید. شهر سیاهکل در فاصله ۱۸ کیلومتری از جنوب غربی لاهیجان و ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی رشت قرار دارد. جاده سیاهکل- دیلمان در جنوب شهر سیاهکل قرار گرفته است. (مشاهده روی نقشه)
۹-جاده هجیج به سمت اورامانات تخت
- استانهای کرمانشاه و کردستان

اگر به جغرافیا علاقمند باشید حتما نام روستای هجیج در استان کرمانشاه و شهر پاوه را شنیده اید. یک جاده کوهستانی از سمت این روستا به سمت روستای اورامان در استان کردستان می رود و دقیقا در نقطه مرزی واقع شده است.
زیبایی این جاده به قدری زیاد است که گویی یک تابلوی نقاشی می باشد و توسط یک هنرمند خوش سلیقه طراحی شده است. باید یک راننده حرفه ای باشید تا بتوانید به اورامانات تخت بروید.
هرکسی نمی تواند جرات و جسارت رانندگی در شیب های طولانی، جاده های باریک، پیچ در پیچ و شلوغ این منطقه را داشته باشد و در عین رانندگی از زیبایی های اطراف هم بهره ببرد.
بین روستاهای هجیج و اورامان تخت دو راه مختلف وجود دارند که هردو زیبا و پرپیچوخم هستند، اما یکی از این راهها کوتاهتر است. با وجود کوتاهی یکی از مسیرها، اما جاده طولانیتر بهدلیل زیبایی و جاذبههای طبیعی بیشتر، طرفداران بیشتری دارد. دامنه کوههای این جاده در بهار و تابستان از گلهای رنگارنگ پر میشوند. بهترین زمان برای سفر به این منطقه ۶ ماه نخست سال است. این منطقه در زمستان برفگیر است و مسدود میشود.
از برجستهترین جاذبههای طبیعی جاده هجیج-اورامان میتوان به قله شاهو و رودخانه سیروان اشاره کرد. طول مسیر جاده هجیج- اورامان تخت در مسیر کوتاهتر در حدود ۴۰ کیلومتر است و بیشتر آن در استان کردستان قرار دارد. مسیر طولانیتر در حدود ۵۰ کیلومتر است و بیشتر آن از استان کرمانشاه میگذرد. با توجه به بکر بودن این منطقه امکانات جادهای در این مسیرها محدود است و جادهها کیفیت مناسبی ندارند، اما زیباییهای این منطقه توجه گردشگران را به خود جلب میکنند.
برای رفتن به جاده هجیج-اورامان تخت میتوانید به شهر پاوه در کرمانشاه بروید. روستای هجیج در ۳۰ کیلومتری شمال غربی شهر پاوه قرار دارد. (مشاهده روی نقشه)
۱۰-جاده چابهار به بندر گواتر
- استان سیستان و بلوچستان

جاده چابهار به بندر گواتر در مسیر ساحلی دریای مکران در جنوب ایران قرار دارد. این جاده در حدود ۱۰۰ کیلومتر طول دارد و از زیباترین سواحل صخرهای ایران عبور میکند. شاید این محدوده ازجنوب ایران بهدلیل فاصله زیاد با سایر مناطق کشور و عدم رسیدگی کافی زیاد شناخته شده نباشد، اما از زیباترین سواحل داخل ایران است که با سفر به آن، خاطره آن در ذهن شما باقی میماند.
اگر نام سواحل مینیاتوری به گوشتان خورده است، بهتر است بدانید این سواحل در مسیر این جاده قرار دارند. زیباییهای این جاده قبل از ورود به آن از غرب شهر چابهار آغاز میشود و تا بندر گواتر در شرقیترین ساحل جنوب ایران ادامه دارد. در شروع این جاده به ساحل رمین میرسید. این ساحل در نزدیکی اسکله و «روستای رمین» قرار دارد و ماسههای آن را صدفها پوشاندهاند. «تالاب لیپار» نیز که آب صورتی رنگ آن توجه بسیاری از گردشگران را به خود جلب میکند، در کنار جاده چابهار به بندر گواتر قرار گرفته است.
در ادامه مسیر به روستا و «ساحل بریس» خواهید رسید. این بخش از سواحل دریای مکران نیز از زیباترین نواحی در کرانه این دریا هستند. صخره بریس محلی زیبا برای تماشای چشمانداز دریای مکران دارد. در ادامه با گذشتن از پسابندر به خلیج گواتر خواهید رسید. اگر به گشت و گذار در اسکلههای جنوب ایران و خرید سوغات از محلیها علاقه دارید، فرصت قدم زدن در این بندر را از دست ندهید.
در سراسر مسیر جاده چابهار تا بندر گواتر میتوانید زیباترین کوههای نزدیک به دریا را ببینید که در اثر فرسایش، شکلهای عجیب و خاصی دارند و به همین دلیل از آنها با نام کوههای مینیاتوری یاد میشود. برای رسیدن به این جاده میتوانید به شهر چابهار بروید و از غرب این شهر به جاده ساحلی وارد شوید.
چابهار تنها بندر کشور است که به آبهای آزاد و اقیانوس هند، سومین اقیانوس بزرگ کره زمین، متصل بوده و این ویژگی منحصر بهفرد این بندر را به مکانی خاص تبدیل میکند. یک نکته خیلی جالب درباره بندر چابهار و گواتر این هست که اگه از این بنادر به سمت قطب جنوب حرکت کنیم، با هیچ خشکی برخورد نمیکنیم. یعنی مستقیم و بدون واسطه به قطب جنوب متصل هستند
جادههای این منطقه تقریبا جورایی خاصند. در چابهار جاده ها یا اینکه جدید و با کیفیتند، یا کهنه هستند و نیازمند ترمیم اما مسیرهای اصلی معمولا با کیفیت هستند حتی با کیفیتر از بسیاری مناطق مرکزی کشور!
جاده بندر گواتر علارقم زیبایی بینظیر مستلزم رانندگی آرام و با احتیاط است زیرا آسفالت همچنان کیفیت مطلوبی ندارد و در برخی مناطق نیز چاله هایی بزرگ دیده میشود که ممکن است باعث آسیب به لاستیک و یا حتی رینگ ماشین شود.
نکته دیگر اینکه اگر با ماشین شخصی به منطقه سیستان بلوچستان سفر میکنید حتما یک چشمتان به کیلومترشمار ماشین باشد چون جادهها صاف هستند و خلوت، ناخودآگاه بدون اینکه متوجه بشوید سرعت ماشین بالاتر میره و ممکنه برای شما مشکل ایجاد کند.
و آخرین نکته درباره سفر زمینی اینه که اگر با ماشین شخصی به سیستان و بلوچستان میروید، حتما کارت سوختتان همراهتان باشد. در این منطقه جایگاهداران بدون کارت سوخت بنزین نمیدهند و مجبور میشید از بنزینهای آزاد که کنار خیابون به فروش میرسند استفاده کنید که دردسرهای خاص خود برای پیدا کردن بنزین را ایجاد میکند.
۱۱-جاده طبس به سمت خوروبیابانک
خراسان جنوبی، اصفهان

این گزینه هم ایده آل جوانان امروزی است. حوالی غروب می توانید شاهد عبور اتومبیل ها در دل یک دریای شفاف باشید. می پرسید چگونه؟ این اتفاق به علت نمکی بوده منطقه است که از طریق بازتاب نور آفتاب چنین صحنه وهم انگیزی را ایجاد می کند. این جاده به شدت گرم، طولانیترین جاده کویری کشور نیز هست.
جادهای به طول ۱۹۲کیلومتر که ۲ شهر کویری را به هم میرساند و تصورش سخت است که بتوان از آن لذت برد. برای مخالفت با این فرض اما همین کافی است که یکبار حوالی غروب یا دمدمههای صبح وسط جاده باشید، آن وقت است که باور میکنید دریا در حال بلعیدن جاده است.
دشتهای سراسر نمکپوش کنار جاده وقتی نور آفتاب را بازتاب میدهند تبدیل به آینهای بزرگ میشوند که دریا را در ذهن تداعی میکند و البته این شاید بعضی اوقات ترسناک باشد! دریایی بینهایت که میتواند هرکسی را در خود غرق کند.
نشستن کنار این جاده و عکسانداختن میتواند این حس را به بیننده بدهد که شما در برهوت یا حتی روی مریخ قرار داشتهاید اما برای عکسهای متفاوت کال جنی مناسبتر است و حتی اگر کسی نداند میتوانید ادعا کنید سفری کوتاه به گراندکانیون داشتهاید!
در میان جاده بهعلت کویری و تختبودن، مکان خاصی برای اقامت و کمپزدن نیست. البته به شرط داشتن گروه
میتوان یک شب را میان کویر و کنار جاده سپری کرد و از شب کویر لذت برد. آسمان پرستاره قطعا در شب شما را مسحور خواهد کرد.
به سمت طبس که بروید، حدود ۵کیلومتر مانده به این شهر در سمت چپ، روستایی به نام کردآباد قرار دارد که اقامتگاه عمونوروز در آن واقع شده (اقامتگاه دقیقا در حاشیه جاده واقع شده؛ اقامتگاهی باصفا که شاید خودش از جاذبههای این سفر باشد البته نه فقط بهخاطر زیبایی بنا بلکه بهخاطر خونگرمی امید و رضا، ۲ برادر که این اقامتگاه را ساختهاند تا هم باعث رونق روستایشان شوند و هم نام پدرشان نوروز موسوی زنده نگه داشته شود).
اقامت در این مرکز بهصورت فولبرد است که همراه با صبحانه، ناهار و شام است و قیمتها بسیار مناسب و امکاناتی در خور چند روز سفر کویری. البته با درنظر گرفتن سطح امکانات منطقه باید انتظار داشته باشید و فکر نکنید در رستورانی گرانقیمت در تهران غذا میخورید!
خود جاده بهدلیل وجود نمکزار در اطرافش، منظره خوبی دارد اما اگر میخواهید منطقهای را ببینید که در تمام عمر فراموش نکنید، باید چند کیلومتر از جاده بیرون بروید. بعد از طبس اگر حدود ۴کیلومتر به سمت بشرویه و عشقآباد بروید، سطح فوقانی درهای را مشاهده میکنید که البته دیدنش دقت زیادی میخواهد و به کالجنی معروف است؛ درهای که بر اثر پدیدهای زمینشناسی بهوجود آمده و به اعتقاد مردم محلی، جنها در آن زندگی میکنند.
بعد از یک مسیر خاکی شما را به ورودی دره خواهد رساند که آغاز سفری است ماجراجویانه؛ سرزمینی اسرارآمیز که انگار نمونهای کوچک و حیرتانگیز از گراندکانیون آمریکاست؛یک دره خاموش، خنک و آبدار در دل پهنهای داغ و تبدار که آثار حیات در آن دستکم به دوران امپراتوری ساسانی بازمیگردد. البته تنهایی قدمزدن در این دره اصلا توصیه نمیشود حتی اگر به ارواح و جن هم اعتقادی ندارید.
بیشترین حادثهای که در این جاده برای خودروها اتفاق میافتد، چپکردن و خروج از جاده است. علت آن هم این است که جاده بدون هیچ عوارض و پیچ و خمی است و همین در زمان خوابآلودگی حسابی دردسرساز میشود. خلوتبودن جاده هم رانندگان را به راندن با سرعت بالا ترغیب میکند که منجر به حادثه میشود. البته از کامیونها و تریلیهای حاضر در جاده هم نباید غافل شد. (مشاهده در نقشه)
۱۲-جاده های جذاب برای جاده گردی در ایران
اگر تمامی گزینه های فوق را تجربه کرده اید و به دنبال یک تجربه جدیدتر هستید مسیرهای ذیل را از دست ندهید:
- جاده مرزی ارس جلفا
- جاده کلاله به خالد نبی
- جاده ساحلی بریس چابهار
- جاده پارسیان به بندر مقام (بستانو)
- جاده سمیرم به یاسوج
- جاده شیراز به کازرون
- جاده شهرکرد به ایذه
- جاده روستای فیلبند
- جاده هراز
- جاده رامسر به جواهرده
و البته جاده شهداد به سمت نهبندان نیز تا دو سال پیش یکی از جاده های زیبا در دل کویر بود که با سیل سال ۹۸ به زیر آب رفت و بخش هایی از آن تخریب شد که هنوز بعد از ۲۴ ماه تعمیر و قابل بهره برداری نشده است.
لیست وسایل ضروری و مورد نیاز برای مسافرت
در انتها حواستان باشد حتما وسایل و ابزار ضروری سفر از چادر و جعبه کمک های اولیه گرفته تا زنجیر چرخ را همراه خود ببرید تا به مشکل بر نخورید. در زیر لیستی از لوازم مورد نیاز برای سفر به همراه قیمت و امکان خرید از دیجی کالا را فراهم کرده ایم تا آن ها را برسی کنید. همچنین برای در صورتی که برای سفر نیاز به تابه سبک و با کیفیت داشتید میتوانید مطلب بهترین ماهیتابه ما را نیز مطالعه کنید.
- لباس مناسب
- کیسه خواب
- چادر مسافرتی
- غذا و تنقلات
- یک ماهیتابه در اندازه متوسط
- یک قابلمه در اندازه متوسط
- یک عدد دم کنی
- اجاق سفری
- کفگیر، ملاقه، قاشق، چاقو، در باز کن قوطی
- لیوان به تعداد نفرات
- بشقاب یا ظرفی برای سرو غذا
- قهوه جوش و کتری
وسایل خرده ریز ولی واجب در سفرهای طبیعت گردی
راستش را بخواهید این وسیله ها در هیچ دسته بندی قرار نمی گیرند ولی کاربردی هستند. به همراه داشتن این وسایل سفر به شما کمک می کند تا سفر راحت تری را داشته باشید اما در انتها نمونه ای از هرکدام به همراه قیمت قرار میدهیم تا بتوانید راحتتر آنها را تهیه کنید. این وسایل عبارتند از:
نخ و سوزن | فندک | ژل آتش زا | حشره کش |
عینک آفتابی | ضد آفتاب با SPF بالا | چراغ قوه | دستمال مرطوب |
ژل شستشوی دست | خمیر دندان، مسواک و صابون | حوله سفری | پول نقد |
قطب نما | نقشه هم کاغذی هم آنلاین | کلاه آفتاب گیر | دستمال کاغذی |
مایع ظرفشویی | سفره یک بار مصرف | لوازم بهداشتی | اسکاچ |
بطری آب اضافه | فلاسک چای و فلاسک آب | ماگ درب عایق حرارتی |
[digikala81620032300] |
ممنون که تا اینجای کار در زیباترین جاده های ایران برای مسافرت زمینی همراه ما بودید. اگر شما هم تجربه ی سفر جاده ای دارید یا مکانی را میشناسید که جا انداخته ایم حتما به ما بگویید.
در بخش کامنت ها منتظر نظرات گرم شما هستیم.
جاده اسالم به خلخال بسیار زیبا است